Revista Managementul Deșeurilor nr.36 (4) 2022

Revista Managementul Deșeurilor nr.36 (4) 2022

40.00 MDL

Ultimul număr al Revistei “Managementul Deșeurilor” din acest an este acum accesibil online pentru abonați și cei mai fideli cititori. Anul 2022 a fost unul activ și plin de evenimente și actualități legislative la capitolul management deșeuri, fiecare din acestea publicate pe paginile Revistei. Este și anul în care redacția împlinește 9 ani de activitate, 36 de numere publicate trimestrial cu regularitate și peste 1500 de pagini cu informații dedicate exclusiv managementului deșeurilor. Pentru anul 2023 ne propunem noi materiale și subiecte de interes care cu siguranță sunt necesare atunci când se dorește un mediu mai curat, o comunitate mai sănătoasă și toate astea doar într-o economie circulară!

 

Descriere

A.O. “E-CIRCULAR” a prezentat oferta educațională pentru anul 2023

Cu suportul  Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), A.O. „E-Circular” a reușit diversificarea ofertei educaționale pentru un mediu mai curat și competențe verzi.

Cum alegem tomberoanele și containerele potrivite

Există multe varietăți de tomberoane pe piață, însă toreco.md recomandă cu toată încrederea pe cele ce sunt confecționate conform standardelor europene în vigoare, cum ar fi cele ce poarta sigla made in Germany. Indiferent ce tip de tomberon alegem, trebuie să luăm în considerare câteva aspecte simple.

Adevărul despre Plasticul din haine

Dar ce rol joacă hainele în poluarea cu microplastice? Ne îmbolnăvesc oare hainele? Dovezile științifice demenstrează că emisiile de plastic din hainele noastre este un motiv de îngrijorare serioasă.

Sătenii din Holercani transformă deșeurile în compost!

Sătenii din Holercani, raionul Dubăsari transformă deșeurile în compost – îngrășământ agricol natural pe care îl utilizează apoi pentru îmbunătățirea calității solului. Aceasta e posibil cu sprijinul proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia și implementat de PNUD.

Gestionarea deșeurilor periculoase conform practicilor europene

Aproximativ 13 tone de deșeuri periculoase sunt generate în fiecare secundă la nivel global. Asta ar însemna 400 milioane tone de deșeuri periculoase anual. La nivel național situația este destul de alarmantă la capitolul creșterii cantității de deșeuri periculoase generate.

 

Uzina Metalurgică „MMZ” investește 28 MLN USD în ecologizarea procesului de producție

Uzina Metalurgică „MMZ” a declarat drept prioritate Nr.1 ecologizarea procesului de producție, de la modernizarea unităților de producție, până la implementarea celor mai moderne sisteme de monitorizare a respectării normelor ecologice în cadrul procesului de producție.

RESPONSABILUL  DE MEDIU pentru o afacere verde și de succes!

Legea privind emisiile industriale, publicată în anul 2022, stabilește obligativitatea desemnării de către agentul economic la nivelul amplasamentului sau pentru activitatea industrială și economică  a unui SPECIALIST/RESPONSABIL DE MEDIU

 

 

Responsabilitatea extinsă a producătorului, soluție pentru problema globală a deșeurilor

În contextul importanței din ce în ce mai mare a gestionării eficiente a deșeurilor, principiul de responsabilitate extinsă a producătorului de comun cu conceptul economiei circulare sunt subiecte ce necesită o abordare și implementare mai intensă.

 

 

Mobilizarea sectorului industrial pentru o economie curată și circulară

Sunt necesari 25 de ani, o generație, pentru a transforma un sector industrial și toate lanțurile valorice. Pentru a atinge acest obiectiv în 2050, este necesar ca în următorii cinci ani să se ia decizii și să se întreprindă acțiuni în acest sens.