A.O. „E-Circular” în parteneriat cu A.O. „Verde e Moldova” anunță lansarea Campaniei naționale „ECO-INOVATORII ANULUI” ce se va desfășura în perioada aprilie-septembrie 2023. Campania este parte a Proiectului „Deșeuri din Plastic în Economia Circulară: Soluții comunitare” implementat cu sprijinul financiar al Programului de Granturi Mici GEF SGP Moldova, implementat de UNDP.
Scopul campaniei este de a promova sloganul #RenunțăLaPlastic. În acest sens, cu suportul și implicarea tinerilor din Republica Moldova ne dorim să promovăm bune practici de PREVENIRE, REDUCERE ȘI RECICLARE a deșeurilor din plastic în rândul populației de toate vârstele, crearea unei comunități de TINERI ECO-INOVATORI activi cu care să comunicăm, conlucrăm și să salvăm țara și oamenii de poluare, mai ales de deșeuri din plastic.
Deși plasticul a fost un material important în dezvoltarea societății noastre moderne, utilizarea sa excesivă a dus la probleme grave de poluare a mediului și la efecte negative asupra sănătății noastre. Anume din acest motiv, mizăm pe Tinerii Eco-Inovatori să se alăture activ acestei campanii pentru a încuraja oamenii să renunțe la utilizarea de plastic și să adopte alternative mai ecologice și mai sănătoase.
Prin urmare, invităm toți tinerii care își doresc să se implice și să își pună ideile în aplicare pentru a deveni parte a acestei mișcări de schimbare și să renunțe la plasticul care poluează planeta. Tinerii sunt încurajați să dea dovadă de creativitate și ingeniozitate prin a organiza evenimente sportive, ateliere de informare și sensibilizare a comunității, elabora materiale foto/video creative, etc., și desigur de a promova mesajul RENUNȚĂ LA PLASTIC, consumul sustenabil, reducerea utilizării produselor de unică folosință din plastic.
Pentru mai multe informații, resurse utile și desigur reguli de participare Vă invităm să consultați Regulament_Campanie-ECOInovatori
Cei mai activi tineri vor fi premiați la finele campaniei!
În acest an a fost publicat și primul Studiu de referință privind deșeurile din plastic în Republica Moldova. Conform studiului, Ddn totalul de deșeuri de plastic generate în țară doar o mică parte este reciclată. Rata de reciclare în 2021 a fost de doar 3%. Majoritatea deșeurilor ajung la gropile de gunoi sau în mediul înconjurător, ceea ce reprezintă o problemă majoră pentru sănătatea cetățenilor și pentru ecosisteme. Aceste rezultate demonstrează că reciclarea nu este unica și nici pe departe cea mai eficientă soluție în lupta cu deșeurile din plastic la nivel național. Este important să identificăm noi soluții, cu accent sporit pe prevenire, reducere și reutilizare.
Pentru detalii/suport puteți contacta echipa de implementare a proiectului „Deșeuri din Plastic în Economia Circulară: Soluții comunitare” la adresa de email pr@old.e-circular.org, sau la nr. de telefon: 06830385.